Nyt on sitten molemmat, Humu sekä Hemi käyneet tutkittavana.. Humu kävi esittelemässä hampaitaan eläinlääkärille, kun alakulmahampaat ottaa ikeneen kiinni. Tilanne vaatii seurantaa, vielä ei kulmureita poistettu, kun ne eivät aiheuta kipuja. Tällä hetkellä suurempi riski on nukuttaminen kuin hampaiden aiheuttama vaiva. Kuitenkin on oltava tarkkana uusien kulmahampaiden puhjetessa että maitohampaat ei ole tiellä.. silloin voi olla aika poistaa alakulmurit. Eläinlääkäri sanoi, että jos tässä vaiheessa on jotain häikkää hampaissa usein sitä on myös pysyvien tullessa, mutta lohdutteli, että hyvä purenta Humulle todennäköisesti kuitenkin saadaan aikaiseksi. Seurataan siis tilannetta ja toivotaan parasta. Leuat venyy ja paukkuu varmaan vielä joka suuntaan..

Painoa Humulla oli 2.2 kg ja pieni elukka hurmasi eläinlääkärin henkilökunnan täysin. Niskaan jäi rokotteetkin matkalla.

Hemi kävi fysioterapeutilla tukittavana jotta kroppa on ok tiineyden jäljiltä ja muutenkin. Kaikki oli melko ok ja agilitylle ei ole estettä. Pientä aristusta löytyi lapojen takaa, mitä kuulemma tulee usein tiineyden myötä. Fyssari käsitteli selkää ja lantiota. Hemi ole selvästi aluksi hämmentynyt käsittelystä. Kuitenkin näytti tuntuvan melko nautinnolliseltakin. Lantion alueelle kuulemma voisi hankkia hieman voimaa, mikä auttaa agilityssa ja saattaa parantaa takaosan ahtaita liikkeitä ja etenkin oikean puoleisen takajalan omituista "kurvittelua". Hemin kanssa siis alamme hyppimään jumppasarjaa, kahlailemaan lumessa (kun sitä aikanaan tulee) ja ravaamaan/kävelemään mäkiä ylös hitaammassa tahdissa, jotta takaosan lihakset tekee oikeasti töitä. Venyttelyohjeille ei fyssarin mielestä ollut tarvetta, kun on se verran notkean oloinen.

 Nyt on omistajalla hyvä mieli Hemin suhteen. Jo pidemmän aikaa olen miettinyt onhan kaikki varmasti ok ja kun en itse osaa niitä lihaksia arvioida.. Seuraavaksi vielä pitänee viedä Hemi kuvattavaksi, ihan vaan kaiken varalta.