Sunnuntaina käytiin ajamassa Hemin kanssa verijälki, mutta se tais olla meidän pohjasuoritus. Hemi haahuili vähän miten sattuu eikä keskittynyt jälkeen aluksi ollenkaan, löysi kyllä sitten kaadolla, mutta ei se taaskaan sitä jälkeä pitkin mennyt. Mietin meniköhän se lopuksi nakki-ilmavainulla nakkien luo vai seurasiko sivusta jälkeä, ei voi tietää. Ensi kerralla voisi tehdä sen jäljen jonnekin muualle kuin rinteeseen nuotiopaikan yläpuolelle, taisi nuotion hajut häiritä keskittymistä.

Ageilemassakin käytiin. Sain noottia ja aiheesta: menen liian edellä koiraa ja minun pitää viedä sitä paremmin esteille, kun se ottaa niin herkästi häiriötä ympäristöstä. Pitää myös muistaa palkata muutaman esteen välein koiraa, vaikka treeneissä onkin noita pidempiä ratoja. Siitähän se on viimeksikin ollut kiinni meidän räpellys, kun en osaa hidastaa tahtia koiran mukaan ja ottaa sen tarpeita nyt uudessa ympäristössä huomioon. Päätin ettei mennä Pieksämäen hallikisoihinkaan tällä touhulla, annetaan kisajuttujen hautua kesäkuun loppuun nyt näillä näkymin.

Treeneissä mentiin ensin pari radan pätkää, taas hieman kimurantteja ja päätin lopuksi jättää kontaktiradan väliin ja enimmäkseen riehua koiran kanssa. Otin sitten vauhdikkaita takaakiertoja sekä ihan yhtä ja kahta hyppyä koiran edetessä lelun perässä mun edelle, minun jäädessä esteen toiselle puolelle. Niistä Hemi tykkäs, kun sai mennä vauhdilla ja häslätä :)

Kontaktiradalla en voinut vastustaa herkullista puomi ja putki yhdistelmää, jossa putki oli puomin alla ja puomin lähtö ja putken suuaukko vierivieressä. Hemi pinkaisi putkeen pari kertaa, mutta lähti puomille, kun tajusin nostaa käden tarpeeksi ylös merkiksi puomille menosta. Siihen olikin hyvä lopettaa ja Hemi karkasi huitelemaan omiaan.. Juoksi ympäri kenttää ja ei tullut luokse. Ilmeisesti puomi+putki oli viimeinen niitti ja sillä petti hermot touhuun. Pitäisi malttaa itsensä ja lopettaa ajoissa, eikä ottaa "vielä kerran". Turha siinä on koiraa syyttää, kun itse venyttää sen äärimmilleen, oppiikohan sitä ikinä. Varmaan pilaan koko koiran, kun ei maltti aina riitä.