Hemi kävi luonnekuvauksessa ja paljon oli sellaista mitä osasin odottaa, mutta muutama pieni yllätyskin löytyi.

Suurin yllätys ehkä oli Takaa-ajo osiossa, neitiä ei kiinnostanut ajaa viehettä takaa! Kyllä kaikkia muuta pientä liikkuvaa pitää jahdata, mutta ei sitten siellä voinut.. Hemi oli myös yllättävän halukas leikkimään vieraan ihmisen kanssa, olisin odottanut sen hieman epäröivän kontaktia vieraaseen, kun ei yleensä niistä hirveänä välitä.

Hemin reaktion suuruus yllätti yllätys-osiossa haalareiden ponkaistessa ylös. Meinasipa jopa jäädä räyhäämistilaan eikä oikein osannut palautua. Kuvaaja sanoikin, että Hemin luontainen käyttäytymismalli on hyökkää ja puolustaudu, mieti sitten. Luonteeltaan Hemi on ehkä enemmän pehmeä kuin kova ja kovalla reaktiollaan peittelee pehmeyttä. (Itsekin olen epäillyt näin olevan jo jonkin aikaa). Yllätysosion jälkeen Hemi reagoi hieman rennommin ääniherkkyys -osiossa ja Aaveosiossa se vaikutti jo kaiken nähneeltä, mikään ei enää hetkauta. ;) Lopuksi vielä innostui leikkimään, joten ei aikaisemmat säikyttelyt sen maailmaa kovinkaan järkyttäneet.

Ampumiseen Hemi reagoi tarkkaavaisena ja lukittui äänen suuntaan eikä jatkanut enää leikkimistä. Siitä jäin miettimään, että mitenköhän mejäkokeissa, toivottavasti se tottuu ammuskeluun sen verran ettei se häiritse suoritusta.

Tulokset löytyvät osoitteesta: http://personal.inet.fi/koti/heky/luonne.html Myöhemmin lisään videopätkät ja linkitän sivun paremmin Hemin esittely sivullekin.

Se, mitä tästä jäi käteen: tietoisuus siitä, että jos sille tulee joku tilanne, jossa säikähtää tms. se pitää hoitaa heti pois alta yhdessä. Samoin, kun että jos se menee siihen epämääräiseen "tilaan" jossain paikassa, pitää Hemille antaa ns. tilaa ja aikaa hetki kasata itsensä, jotta se voi taas toimia normaalisti. Harvemmin näitä ääritilanteita edes arjessa huomaa, mutta jotain lieviä juttuja tulee aina silloin tällöin vastaan koulutuskentällä ja nyt ehkä osaa tarkastella niitä tilanteita vähän eri näkökulmasta.