Pääsimme vihdoinkin näyttelytreeneihin mukaan ja olipa aika mielenkiintoista seurata Hemin uutta rauhallista käytöstä.. Tai no ainakin osittain uutta rauhallista käytöstä. Kaikki alkoi omituisen rauhallisesti, kun kipiteltiin kahden räyhäävän dopperin ohi ja Hemi vaan vilkaisi niitä, ei mitään ärinää tai pärinää. Dobberit olivat kaikenlisäksi vain muutaman metrin päässä! Tyynenä palloilimme harjoituksissa. Satuin löytämään sieltä perjantain kyydin tarjoajan koiransa kanssa, tosin hänen koirallaan oli jotain sanottavaa Hemistä. Yllättävän rauhallisesti Hemi otti tämänkin raivoamisen, ensi rähähdyksen jälkeen rauhoitteli toista ja oli välinpitämätön.. Yleensä Hemi on valmis jatkamaan riehumista! Ei se Hemikään tietenkään kokoajan jaksanut kuunnella ja katsella toisen räyhäämistä, välillä piti ärjäistä takaisin, mutta olen yllättynyt rauhallisuuden määrästä. Iloista!

Itse harjoitukset meni ihan ok, ryhmässä juostessa Hemin olisi pitänyt taas päästä ärjymään, kun toinen koira juoksi takana/vierellä kovempaa.. Se ärsyttääkin noissa harjoituksissa, kun jotkut menee sitten paljon kovempaa ja Hemi ei näköjään oikein kestä sitä vauhtia muilla, pitäisi olla yksi kierros vaikka hitaampaa vauhtia ja toinen sitten kovempaa tarvittaessa. Pöydälläkään ei olisi oikein malttanut taas seisoa, mutta muuten meni ihan hienosti.

Luin koirat lehdestä tästä kuuluisasta handlerikouluttajasta ja hän ilmeisesti käyttää koiralle sormen nostoa merkkinä tulevasta palkinnosta. Voisikin olla hyvä idea, sais koiraan kärsivällisyyttä, kun voisi välipalkita sen ilman herkkua. Ehkä me otamme sen harjoituksiin mukaan!