Jännitti hieman mennä Hemin kanssa kurssille. Pelkäsin Hemin nolaavan minut aivan totaalisesti, typerä pelko myönnettäköön, mutta pitihän sitä nyt hieman jännittää. Ensimmäisen harjoituskerran teemana oli istuminen, kontaktin otto ja tervehtiminen. Yllättävää kyllä Hemi alkoi ottaa kontaktia todella halukkaasti, kun tajusi mistä se nami tulee.

Tervehtimisen ensimmäinen harjoitus oli, että ryhmän kouluttajat käyvät kättelemässä koirakon ohjaajaa, ja koiran tulisi istua aloillaan vieressä. Kerrankin Hemi osasi olla hienosti ja ei hyppinyt tervehtijää vasten vaan jopa istui!

Kontaktia harjoitellaan tietenkin kokoajan ja vaikea harjoitus oli motivointirinki. Sai kovasti tuputtaa namuja Hemin nokan eteen, että ymmärsi tulla no ei vierellä, mutta menossa mukana. Mietinkin, että mahtaa niistä näyttelyistä tulla melkosia reissuja, kun muut koirat tuntuvat olevan niin mielenkiintoisia..

Istuminen oli tietenkin jo helppoa, ollaanhan sitä jo monta kuukautta harjoiteltu ennen kurssille menoa. Vielä, kun saisi siihen istumiseen mukaan sen intensiivisen kontaktin mitä joillakin koirilla tuntuu olevan omistajaan, olisi ihan mahtava. Niin ja kontakti ylipäätänsä melkein kokoajan.

Itseäni mietityttää vielä tässä vaiheessa mistä se koira tietää milloin pitää olla just eikä melkein kontakstissa, ainako, kun jokin käsky kajahtaa? Mitä luultavimmin.