Kuopion näyttelyn jälkeen olikin mielenkiintoinen kontrasti lähteä MEJÄ-kurssille metsän keskelle. Kurssin vetäjänä toimi Riikka Lipponen, jolla oli kokemusta mejä:stä kilpailuista käytännön työskentelyyn. Kuten useimmat kurssit, tämäkin aloitettiin teorialla, jossa käytiin läpi lajin keskeisiä asioita. Laji alkoi kuulostaa oikein mielenkiintoiselta ja miellyttävältä harrastaa, laji on melko helppo ohjaajalle, kun koira tekee vaikeimman osuuden ja suurimman työn. En usko sen kuitenkaan vähentävän lajin antoisuutta omisajallekaan, etenkään, jos koiran kanssa pääsee tekemään käytännöntyöskentelyä.

Suurimpana ongelmana pidin laji harrastamisen aloittamisessa, että on hankala löytää paikkoja joihin saa tehdä verijälkeä. Luulin, ettei niitä saa tehdä muiden maille ilman omistajan lupaa. Ilmeisesti se kuitenkin on sallittu joka miehen oikeudella, kun koira pidetään kuitenkin jäljellä kiinni liinassa. Tietenkin tämäkin edellyttää, että siivotaan sitten omat merkit pois metsistä ja järjen käyttöä siinäkin mille alueille kannattaa mennä metsästyskausina jäljestämään, ellei halua ottaa riskiä henkensä puolesta.

Nyt ehkä ongemaksi voi muodostua kädettömyyteni kompassin ja karttojen kanssa. Sekä olen tosi huono arvioimaan mitään matkoja :D Tietää tämän lajin harrastaminen sentään jotain päänvaivaa ohjaajallekin.

Mielenkiintoista oli myös tieto miten kilpailuissa käyttäydytään, erityisesti se, että kilpailijat käyvät tekemässä verijäljet edeltävänä päivänä ennen itse kilpailua. Mitä tapahtuikaan valmiiden palveluiden maailmalle? Omalle koiralle jälkiä ei tietenkään tehdä itse, vaan kilpailun järjestäjä arpoo parit sitten jäljet koirakoille. Näin ollen myös kilpailut ovat kaksi päiväisiä. Mielessäni tämä jo nosti pisteitä lajiin, onhan tässä jo paljon erilaisempi yhteen kuuluvuuden tunne ryhmähenki. Mejä vaikutttaa lajilta, joka sopii myös niille, jotka eivät oikein ole kiinnostuneet hirveän kilpailuviettisestä toiminnasta. Toivottavasti saan Hemin innostumaan lajista, yhden lykäisen jäjen perusteella voisin sanoa, että vaikuttaa hyvältä, mutta saa nähdä huomenna..

Huomenna olisi myö mahdollisuus testata paukkuarkuutta! Siihenkin hemi tietenkin viedään.