Piti koiraa vielä rääkätä illasta tokotreeneillä ja hyvinhän se Hemi vielä jaksoi siellä tehdä vielä juttuja, mutta näki kyllä, että suurin energia oli kyllä jo karissut pois. Hemi toimi itseasiassa paremmin väsyneenä.. mutta menin treeneihin asenteella, kuhan käydään pyörimässä ja tehdään jotain pientä. Pystyin pitämään Hemiä irti siellä huoletta, ei se enää jaksanut lähteä riehumaan minnekään (historiallista!). Luoksepäästävyydestä lähdettiin taas liikkeelle, hienosti meni, pysyi paikoillaan, eikä oikein olisi halunnut edes noteerata kouluttajaa. Pikaisesti nuuskaisi kättä ja antoi rapsuttaa. kontakti pysyi tiiviinä. Minä olin lähinnä silmät ymmyrkäisinä, yleensä Hemi väistää hieman tai innostuu tervehtimään luoksetulijaa.

Paikallaan makuussa koettelin vähän rajoja ajan suhteen, ja hyvin olisi rajojen koettelu mennyt, jos viereinen koira ei olisi tullut Hemiä häiritsemään. Totta kai sille piti rähjätä, kun silleen tunki iholle. Kuitenkin palautui heti, ja uudelleen kokeiltaessa pysyi hyvin paikoillaan eikä välittänyt viereisestä koirasta.

Kouluttajan kanssa otettiin seuraamista ja hyppyä. Seuraamiseen on tullut tosi paljon väljyyttä, mutta kontakti säilyy hyvänä. Minäkin olen parantanut kääntymisiä ja Hemi alkaa pysyä niissä mukana entistä paremmin vaikkakin väljästi. Täyskäännös on vaikea vieläkin.

Hyppy oli hauska, Hemi osaa suorittaa sen itsenäisesti oikein, mutta ei käskystä.. Joo-o, missä kohdin on mennyt pieleen. Pitänee siis opettaa sille käsky..