Tänään vuorossa oli cairnien oma agilitypäivä, johon osallistui 10 cairnia. Mukavaa oli, ainakin minulla ja sain ohjata Hemin isääkin Nestoria agilitysaloihin, kun Nessun omistaja ei päässyt paikalle. Nestori ja Hemi on hyvinkin samanoloisia, Nestorin kanssa oli helppo mennä, kun naaman tunki täyteen nakkia ;) No eiköhän se ole minkä cairnin kanssa tahansa helppo mennä sillä taktiikalla..

Harjoitus meille kokeneemmille koirakoille oli mielenkiintoinen ja mukavan haastava. Joutui kyllä tosissaan miettimään omaa kehon käyttämistä ohjauksessa ja sekös jos mikä on juuri _minun_ ongelma.  2. este oli minulle jotenkin hankala! Väännyin niin, että Hemi hyppäsi 2. esteen väärältä puolelta. Saatiin se sentään onnistumaankin kolmannella yrittämällä. Suurin vaikeus oli iski yrittäessä suorittaa 19-21 esteitä, johon sitten lopetettiinkin rata. Hemi ei millään olisi uskonut ettei tarvitse mennä A:lle vaan pitäisi mennä putkeen ja vasta sitten A:lle. Hemi siis ilmeisesti muisti estesuoralta 7-8-9 A:lle kiipeämisen.. Se jouduttiin ottamaan parisen kertaa minun tehdessä takaaleikkauksen ja väistäessäni putkea Hemi melkein palasi samalta puolelta alas minun perään, kun en mennytkään suoraan samaan suuntaan.

Renkaalla Hemi meni taas väärästä välistä, mutta palkkauksella taas oikein. Onnistumisia saatiin sitten niin, että päästiin melkein sulavasti 1-8 esteet, muistaakseni 10-12 ja 12-14. 12-14 esteillä jäin pituuden taakse ja Hemi kurvasi putkelta hienosti pituudelle ja hypylle. 10-12 mutkittelu putkilla meni hienosti! On se vaan niin, että oman kehon hallinta olisi agilityssa tärkeää.. Pitäisi varmaan alkaa yksikseen treenaamaan ilman koiraa omia agilityteenejä. Oisko kurssia vaan ohjaajille, ettei koiran tarvii turhautua.