Tänään olimme Hemin kanssa yhteislenkillä 4 muun cairnin kanssa. Suuntasimme kohti Kivistä ja siellä kiersimme lammen ympäri, välillä kiipeillen louhikossa ja välillä pitkin pitkospuita. Koirat kirmasivat suurimman osan matkasta irti ja varmaan meidän 4 kilometrin pituinen lenkki vähintäänkin kaksin kertaistui koirilla.

Aluksi hihnassa osa koirista hieman koki tarpeelliseksi rähistä, yllättäen Hemi oli sitä porukkaa, mutta irti ollessa sitten tulivat ihan hyvin toimeen, pieniä kahinoita lukuunottamatta. Oli oikein hauska seurata cairneja juoksemassa jonossa pitkin pitkospuita viipottaen välillä edellä ja välillä juoksivat tarkistamaan, että omistajat tulee perässä. Louhikot olivat todellista louhikkoa ja itsekin hieman välillä epäröin hypellessäni kivien päällä, mutta ei tosiaankaan cairneja tuntunut kivikko haittaavan, ketterästi puikkelehtivat siellä kivien välissä ja varoivat koloja. (Mietittiinkin, että jos pieni cairni olisi johonkin niistä isoista koloista tippunut, olisi voinut olla suurempi työ saada se pois sieltä.) Vain yhtä cairnia alkoi yhdessä kohdin matkaa hirvittää, kun ei olisi uskaltanut hypätä lohkareen päältä alas.

Pysähdyimme myös nuotiolle nauttimaan eväistä ja Hemi suoritti lähinnä kerjäläisen virkaa, kun muut painivat keskenään. Välillä Hemikin sentään malttoi käydä nuuskimassa muiden mukana maailmaa.

Oli oikein mukava retki ja koirat olivat varmasti enemmän kuin tyytyväisiä siellä, ainakin Hemi oli myös erittäin väsynyt kotiin tultua. Ymmärrettävää, menihän lenkillä melkein 3 tuntia plus ajomatkat. Mutta uusiksi pitää ottaa joku kerta ja käydä vaikka ihan vaan omalla porukalla käristelemässä makkaroita Kivisellä, jos ei koirakavereita saada mukaan.

1904071.jpg

1904070.jpg

1904072.jpg

1904075.jpg

1904074.jpg

1904077.jpg