Lentsun koulutus jatkui sunnuntai aamuna noudolla, liikkeestä seisomisella, hypyllä, oma valintaisella ongelmalla(seuranta), paikallaan makuulla ja kauko-ohjauksella sivuten kontaktireeniä. Noudossa tulikin harppaus eteenpäin! Pyysin Hemiä tulemaan kapula suussa sivulle ja se lähti tulemaan hyvin. Kapula nyt tippui aina minun lähellä suusta pois, mutta joka kerta se pysyi pidempään suussa, melkein päästiin jo pisteeseen, että hemi ois kerennyt istahtaa sivulle :)

Liikkeestä seisomiseen sainkin hyvän vinkin alkaa harjoittelemaan sitä kahdessa osassa, itse pysähtyminen nopeasti ja liikkeen loppuosaa omanaan. Pysähdykset löytyi hyvin pallolla, jatkossa lämmittelen Hemiä nakkaamalla pari kertaa palloa ja sitten jätänkin nakkaamatta pysäyttävänä eleenä. Liikkeen loppuosan harjoittelu olikin haasteellisempi, kun palkkana oli edelleen ihana piru ja minun piti viedä pallo kauemmas Hemin seisoessa paikoillaan ja palattava vapauttamaan Hemi, jolloin koira saa rynnätä hakemaan pallon. Hemi nytkähteli, joko, joko joko?! mutta hyvin malttoi, kun äänellä kehui.

Hyppyyn tarvitaan jatkossa kaveri palkkaamaan, jotta minä voin olla täysin eleetön, kun Hemi sitä käden heilautusta kovasti odottaa. Hemi oli heti juonessa kiinni ja toistoja vaan, niin eiköhän se käsky mene selkäytimeen. Omavalinnaiseksi otin seurannan ja erityisesti sen alun, kun en osaa sitä katsettani pitää edessä päin. Jopa muutama askel sieltä löytyi niin, että katsoin eteen.. ehkä se tästä lähtee, kun kotona harjoittelee peilin kanssa. Tosin, Hemi oli tavanomaista nihkeämpi suorittamaan seuraamista ja oli ihna syytäkin vilkuilla sitä. Muistettavaksi tuli myös kontaktin vaatiminen seuraamiseen lähtiessä (vaikka itsestään selväähän sen pitäis olla). Hemi jää kuuntelemaan liikkeenohjaajan käskytyksiä.. Paikallaan makuu oli meillä tänään jotenkin hukassa, Hemille alkoi siinä vaiheessa ilmeisesti tokoilut jo riittää.. Kauempana muista koirista makuullaan pysyttiin hienosti. Kauko-ohjauksetkin sujui, mutta muiden koirien aiheuttamaan häiriöön Hemi reagoi aika herkästi. Lopuksi oli pieni kontaktirinki.

Ihan lopuksi vielä vaihdeltiin sananen Hemin taipumuksesta kiihtyä muiden koirien kiihtymyksestä. Sitä parempaa palkkaa vaan pitäisi alkaa etsimään, jotta minä olisin paljon kivempi.. Mitähän sitä siihen taas keksisi. Pikaisena treeninä otin vielä lopuksi Jannen ja Napun läsnäollessa pientä leikkimisharjoittelua. Jopa hieman löytyi pallon nakkelusta apua siihen, että ei vaan hyörinyt niiden ympärillä ja osoitti kiinnostusta leikkiä minun kanssa..  Ehkä se siitä joku päivä onnistuu.