Viikonlopuksi suunnattiin Hemin kanssa bussilla Joensuuhun koulutuksiin ja tapailemaan kamuja. Yövyimme Maijun ja Aussin luona, joilla on Rommel, musta käppänä. Olipas kaveruksilla hauskaa viikonloppuna leikkiä samankokoisen kaverin kanssa, kun yhteinen kieli löydettiin ja ensimmäisenä iltana ei olisi millään malttanut rauhoittua. Lauantai-iltana molemmat makasi raatona, alkoi tuntua koulutukset ja yhdessä riehuminen.

Naksutinkoulutus perjantaina

Illalla oli 1,5 tunnin pituinen koulutussessio naksuttelun saloihin ja miten sitä voi tehokkaasti hyödyntää. Olihan tuo aika tehokasta, siinä ajassa kerettiin kuulla teoriaa naksuttelusta, ehdollistettiin ääneen (me kerrattiin ja vahvistettiin sitä, kun on käytelty naksua jo aikaisemmin), opetettiin koira koskettamaan kuonolla kosketusalustaa, lähdettiin opettamaan tuolille hyppäämistä sekä noutamista.

Hemin tuolille hyppääminen ei onnistunut vielä, tuoli oli liian epäilyttävä sellaiseen. Piti kurotella tuolille kuonolla niin paljon kuin pystyi, mutta hypätä sille ei voinut :D No joku toinen kerta sitten. Noutamisessa sain vinkkia, miten se olisi järkevämpi opettaa Hemin tapauksessa. Varmaan lähden opettamaan sitä naksuttimella "uudestaan", kun noutokapulan antamisen yhteydessä se tarjoaa myös tassua.. ja jätän sen noutokapulan aluksi ihan kokonaan pois.Opin myös uutena sen, että koira tunnistaa naksuttimen äänen ja sen tulee reagoida vaan siihen naksuttimeen, joka on omistajalla käytössä. Sillä ei ole mitään väliä vaikka muut ihmiset naksuttelisivat ympärillä, sen koiran tulee huomioida vaan ohjaajan naksuttelut ja saada jokaisesta naksaussesta palkka ja ahtaassa tilassa kymmenen naksuttelijan keskellä tämä todettiin todeksi. Ei Hemi reagoinut kenenkään muun naksuun kuin minun, koska sitä seurasi palkka. Turha tulla kenenkään enää urputtaa minulle, miten minun naksuttelu häiritsee sen koiraa.

Rally-toko lauantaina

Rally-toko oli vähän hassua, itse en osaa ehkä kuitenkaan suhtautua ihan yhtä "vakavasti otettavana" lajina kuin esim. agilty ja toko. Vahvasti olen kuitenkin lauantain jälkeen sitä mieltä, että se on hyvää vaihtelua perinteiseen tokotreenaamiseen ja antaa siihen paljon. Seuraamisen harjoitteluun tuli paljon uutta kikkailua, millä sitä voisi parantaa pujotellen jne. ja yllättää koiraa, jolloin ehkä mielenkiinto säilyy pidempään. Muitakin tokoliikkeitä tarvittiin, perusasentoa pystyi hyödyntämään, maahan menoa liikkeestä ja perusasennosta. Varmaan jos meille ei koskaan kehkeydy tokouraa muutamaa kisaa pidemmälle siirrytään rally-tokoon.. saa nähdä. Pitää vaan alkaa keksimään hyviä uusia käskyjä, jotka muistaisikin suht loogisesti ja harjoitella liikkeitä.

Käytiin siis läpi kaikki rallytokon alokasluokan liikkeet (siitä kaavaillaan myös Suomeen virallista lajia) ja hieman sääntöjä. Liikkeet on kerrottu kylteillä, joissa näkyy ohjeet mitä tulee suorittaa, täytyy kyllä sanoa, ettei kaikki merkit olleet kaikkein selkeimpiä ensikertalaiselle. Selkeästi huomasi, että Hemi kanssa asentoitui touhuun vähän liian tokomaisesti eikä meinannut uskoa silmiään, kun pyysinkin sitä mm. istumaan eteen ja kiertämään sivulle ilman istumista jne. Hemi epäili selvästi ja näytti siltä, ettei tällaista normaalisti tehdä :D Koulutus oli jaettu kahdeksi tunnin pätkäksi, toinen tunti oli aamulla ja toinen illalla. Innostusta lajiin söi varmaan viimeisellä tunnilla koiran ja ohjaajan väsymys, viimeiset kiekat radalla mentiin vaan kuhan vähän sinne päin..