Toiselle harjoituskerralle mennessä taas pohdiskelin mitenkähän paljon ne muut on jo edistyneet ja me ollaan varmaan unohdettu ihan kaikki. Voi voi kun olin taas väärässä. Yhtä hienosti meni osa harjoituksista kuin muillakin. Hemi oli hieman säpäkällä tuulella ja pari kertaa piti meteliä ensin ikkunoille, jotka helisivät alakerran oven sulkemisen vuoksi, sitten motivointi ringissä ohittavalle koiralle ja kun piti rentoutua samalla kun yhtä koiraa leikitettiin kentän keskellä. Se siitä  kaikkien rentoutumisesta.

Tällä kertaa teemana oli tervehtiminen, takana kävely, kontaktiharjoittelu, luoksetulo ja teoriassa motivointi leikkimällä.

Tervehtiminen tehtiinkin tällä kertaa menemällä ohjaajan luo koiran kanssa ja koiran pitäisi olla kunnolla. Yllättävää kyllä, Hemi ei tälläkään kertaa nostanut sitä tavanomaista "heiiii, ihanaa uusi ihminen, kuka sä oot, saanko antaa pusun?!" –kohtausta. Luulen, että se ympäristö vaikuttaa jotenkin koiraan ja se ei uskalla riehua tavanomaiseen tapaan. Sen huomasi ehkä rentoutumisharjoituksen aikana, Hemin oli tosi vaikea asettua aloilleen, tosin ei vieressä leikkivä koira auttanut asiaa. Yleensä Hemi on kuitenkin paljon rennompi.

Kontaktiharjoittelussa oli taas motivointirinki, tällä kertaa piti pujotella samalla joka toisen koiran toiselta puolen. Taas mietin, että mahtaa tulla show taas, kun ei päästä edes ulkona koirien ohi parin metrin päästä. Iloinen yllätys kuitenkin, että Hemi totteli uskomattoman hyvon olosuhteisiin nähden eikä jäänyt jumittelemaan. Pysyi jopa kontaktissa aika paljon! Jei, olen iloinen.

Luoksetulosta tehtiin vain yksi harjoitus ihan lopuksi, perinteinen juokse toiseen päähän hallia ja kutsu koiraa. Hemi oli ihan kympillä tulossa mukana ja tarvitsi kyllä pitelijää. Sieltä se sitten kirmasi mamin turvaan, kun jätti prkl niin kauas. Muutenkin Hemi on alkanut oppia tänne käskyn merkityksen. Tänään jopa sisälläkin tuli keittiöön katsomaan, kun huusin tänne.

Taakse käskyn opettaminen voi olla melkoista temppuilua Hemin kanssa. Pientä koiraa on hankala pitää takana ilman, että kuristaa sen takajaloilleen tai antaa liikaa hihnaa, jolloin se on jossain muualla kuin takana. Harjoituksissa harjoitus toteutettiin tuolien avulla, joiden välistä koiran kanssa piti mennä, niin että koira on takana. Sekin oli jo melko hankalaa.. siinäpä onkin meillä hemin kanssa tekemistä viikoksi, kun opetellaan taakse käsky.

Koti läksyksi tuli myös liikkeestä istumaan meno, mikä on vaikeaa ollut ainakin tähän asti, sekä luoksetulo, takanakävely ja meidän pitäisi harjoitella selvästi rentoutumista.

Mietin tie tottelevaisuusvalioksi kirjan tilaamista, siinä voisi olla mielenkiintoisia neuvoja sekä voisin alkaa opettaa Hemille oikeaoppisia juttuja tokoa ajatellen. Pentukurssilla kun niitä ei vielä käydä läpi.