Tokoilimme tänään ja treeneissä ohjelmassa oli paikallaan makuuta, mikä meni hyvin.. tosin, sitä ei vielä kestetty, että viereinen koira lähti hiippailemaan ja piti sitten mennä sitä ihmettelemään.

Olisi pitänyt näyttää myös luoksetulo liikkeenä, mutta se ei nyt onnistunut _sillä hetkellä_ ihan täysin ja piti käydä taas toista koiraa vähän komentamassa, kun se leikki.. >:I saatiin parin yrittämisen jälkeen kuitenkin mentyä liike irti, mikä on saavutus. Jos se luoksetulo olisi sujunut paremmin, oltaisiin treenattu myös luoksetulossa pysähtymistä puoleen väliin matkaa, mutta eipä sitä sitten..  Treenien lopuksi vielä kokeilin luoksetuloa liikkeenä pienemmässä häiriössä ja hyvin onnistui, kun ei ole kukaan ohjaaja näkemässä. ;)

Meille neuvottiin myös kauko-ohjaus, mikä sentään sujuu ihan ok näin alkuvaiheessa, kun olen treenannut Hemiä menemään makuulle istumaan niin ettei peppu liiku vaan koira rullaa. Jossain kohdin olen ollut kaukaa viisas!

Siinä sivussa treenasin maahan menoa, mikä on aikas hidas, vaikka on vähän nopeutunut.. Mitähän siihen keksisi? Seisomaan jääminen on aluksi vähän siinä ja siinä, tarjoaa helposti maahanmenoa siihen.. mutta kun saa kerran palkittua oikeasta suorituksesta, toistaa helposti useamman kerran. Noutokapulaa Hemi osaa tuoda jo ihan luokse asti! Vielä pitäisi saada varmennettua sitä suussa pitoa loppuun asti ja perusasentoon siirtyminen.