Viikonlopun ohjelma on tokokoulutusta täynnä, kun päästiin Hemin kanssa Leena Välimäen pitämään tokokoulutukseen. Vähän hirvitti ensin mennä, kun se on suunnattu kilpaileville tai kisavalmiille koirakoille. Hyvin kuitenkin ensimmäinen päivä sujui, samoja ongelmiahan siellä ratkotaan ja korjataan muillakin ;).

Opastusta saimme varsinaisista liikkeistä seuraamiseen ja maahan menoon. Ohjelmassa oli myös opetella irrottelemaan koiran kanssa ja opettaa sille joku hauska temppu, jotta sitä kivaa touhua tarttuisi tokotreenaamiseen ja harjoiteltiin/tehtiin sotasuunnitelma, mitä tehdään koiran kanssa kisoissa liikkeiden välisellä ajalla.

Seuraamiseen noottia tuli omasta kuhnastelusta seuraamiseen lähdössä ja taipumuksesta kurkkia sitä koiraa ja jopa kumartua sitä kohti seurannassa. Lennosta otetut seurannat menee hyvin, en silloin ahdistele Hemiä ja karkota sitä vartalon asennolla kauemmas. Se on nyt vaan kova paikka alkaa treenaamaan katseen pitämistä eteenpäin.. :)  Sieltä tulisi upea seuranta, jos saisin kroppani kuriin.

Maahan menossa haettiin "montun tekevää romahdusta maahan" leikittäen koiraa. Muuten meillä ihan ok, mutta sivulta maahan käskyttäessä on epävarmuutta ja sekoitusta maahan menon ja paikalleen jäämisen kanssa. Pitäisi muistaa treenata selventäen eroa käskyissä.

Kiinnostavin osio oli "mitä tehdään liikkeiden välissä" -pohdiskelu ja siinä päädyttiin ratkaisuun, että peruutan ja innostan Hemiä tulemaan kanssani, pidän sitä liikkeessä ja toiminnassa ja sitten käskytän perusasentoon, josta harjoitellessa palkkaan ja kisoissa siirrytään seuraavaan liikkeen suorituspisteeseen. Mahdollisesti jopa opetan Hemin kiertämään minua, jotta sillä on tekemistä ettei se jää haistelemaan ja ihmettelemään maailmaa.

Lopuksi olisi ollut vielä noudon tarkastelua, mutta jouduin lähtemään ennen omaa vuoroa pois ja se jäi väliin. Muiden suorituksista sain vinkkiä miten jatkaa Hemin kanssa.