Tiistain agilitytreeni meni jo hieman paremmin kuin edeltävät treenit. Ensin mentiin kontaktirata, joka oli taas lähinnä läpijuoksu rata lukuunottamatta hukkaputkelle menoa. Putken pää ei löytynyt piilosta mitenkään ja parin yrittämisen jälkeen päädyin tulokseen, että turha sitä on jankatakaan, jos ei ole hajuakaan mitä tekee ja mentiin A kerran sen sijaan.

rata_120509.jpg

Toisena ratana oli hyppyrata, jossa oli enemmänkin ohjauksen treenaamista. Sieltä löytyi myös vaikea etsi-putken-pää -tehtävä, johon saatiin paremmin ohjeita eri ohjaajalta. Putkea lähdettiin etsimään ensin niin, että minun olisi pitänyt viedä koira putkelle ja juosta ulkokautta, jolloin oma kroppa kääntyisi putkea kohti selvemmin. Eihän se onnistunutkaan, kun Hemistä olikin jotenkin erikoista, että juoksen eri puolella kuin normaalisti. Hemi kääntyi aina kesken putken perään. :) Saatiin kuitenkin Hemi menemään putken läpi minun juostessa ulkoreunalla, jei. Sen pidemmälle ei sitä viitsitty jankatakaan.

Muuten rata meni hyvin, kepeille meno takkuilee edelleen. Lopuksi otin vielä pari kertaa takaakiertoa ja koitin opettaa siihen selkeämpää käsimerkkiä. Pari kertaa kerettiin ottaa myös etenemistä 4 esteen suoralla. Paras palkinto taisikin olla Janne, joka tuli hakemaan treeneistä ja meni palkitsemaan suoran loppuun, sen verran kovaa Hemi pinkoi sarjan. Pieni pääsi tervehtimäään "iskää" ;)

rata_120509b.jpg

 

Jälleen kerran meille sanottiin, että heti, kun pysähdyn ja lakkaan käskyttämästä, höpöttämästä, mitä ikinä teenkin koiralle, Hemi alkaa etsimään "parempaa tekemistä". Teenien alun sain pidettyä Hemin ihan tyynenä, kunnes sillä ilmeisesti loppui kärsivällisyys odotellessa seuraavaa omaa suoritusta.. ja alkoi taas levottomuus.

 

Tänään siistin Hemin korvat, pisimmät leukakarvat pois sekä koitin vähän selkäkarvoja harventaa. Selästä ei kyllä paljonkaan lähtenyt.. Viikko ollaan myös lisäravinteena öljylitkua annettu. Karva tuntuu ehkä liukkaammalta, pitänee seurata ettei liikaa rasvoitu.