Hemi oli tasaantunut huomattavasti viime kerrasta, vaikkakin hieman se terrierisäpäkkyys pukkasi esiin. Harjoituksen teemoja olivat lautasharjoitus, paikallaan olo, kontaktiharjoitus, tervehtiminen, luoksetulo ja hyppääminen.

Lautasharjoitus oli ihan vain, että koiran eteen pistettiin nami alustan päälle ja koira ei saanut ottaa sitä ennenkuin katsoi omistajaa silmiin. Meillä aikaisemmin opettettu jätä käsky ajoi asiansa hyvin tehokkaasti.

Paikallaan olo harjoituksessa vaadittiin koiria istumaan nätisti ringissä ulkolaidalla, kun omistaja etääntyy niin kauas kuin hihna antaa myöten ja kurssiohjaajat kävelevät ympärillä. Yllättävän hyvin Hemi pysyi paikallaan. Olen koittanut opettaa paikallaan oloa ilman erillistä käskyä jäädä paikoilleen. Silloin kun tulee käsksy istua, Hemin tulisi vaan istua jolhottaa paikoillaan vaikka mitä tekisin. No ei se vielä ihan niin mene, että voisin tehdä mitä vaan..mutta kun muistaa kehua kävellessä rauhallisesti pois päin, niin ei se siitä yleensä lähde mukaan kävelemään. Jyvällä ollaan..:)

Hemin kontaktihakuisuus tuntuu kasvavan kokoajan, etenkin harjoituksissa ja eikä lenkilläkään tarvitse karjua, jotta saisi neidin huomion. No myönnettäköön, joskus vissiin pitäisi hyppiä päällään..

Tervehtimisharjoituksissa mentiikin tällä kertaa kurssivetäjien luo ja koiran olisi tullut olla nätisti vierellä. Ylläri pylläri, hemin piti käydä kokeilemassa, jos saisi rapsutuksia. No yrittänyttä ei laiteta ja tuloksettomuus sai neidin istumaan. Hem osaa käyttäytyä kurssilla paljon paremmin kuin kadulla, taitaa olla aika yleinen ongelma koirien kanssa. Pitää vaan keksiä keino, saada opit katukuvaan.

Tämän kerran harjoituksen iloisin yllätys oli hyppyharjoitus. Hemi ei arastellut estettä yhtään ja hyppäsi iloisena siitä yli pari kertaa. Ensi vaikutelma Hemin halukkuudesta tällaiseen oli hyvä ja agilitykurssi alkaa olla tosissaan haaveissa.

kontaktiharjoitusta oli taas tavan mukaan vaikeuttettu ja tällä kertaa pujotellessa piti vielä kätellä vastaan tuleva koira. Sinänsä yllättävän helppoja nämä harjoitukset SIELLÄ. Kokeilepa tuota samaa kadulla, hohhoijaa.. Pitänee alkaa tosissaan harjoittelemaan näitä harjoituksia myäs ulkoilessa, jotta ne saisi Hemin päähän perille.

Kotiläksynä olikin tällä kertaa sivulle käskyn opettaminen ja takanakäveleminen.. Ja tietenkin se jäi hieman epäselväksi missä kohdin hemin pitäisi istua, sehän on niin pieni :D. No kuhan opitaan edes suurinpiirtein tulemaan sivulle...