Eilen toisissa treeneissä lähdettiinkin jo hieman hakemaan sitä seuraamisen oikeaa paikkaa kontaktiringissä ja koiran ollessa oikeassa kohdassa tuli palkata. Hemiltä se paikka löytyy aika hyvin, sentään joku! Voisikin alkaa pikkuhiljaa yhdistää siihen sitä seuraa käskyä.. meillä tulee kohta näitä uusia treenattavia asioita aivan mahdottomasti.

Toisena harjoituksena oli maahan meno koiran ollessa sivulla. Harjoituksissa Hemi ei oikein heti tajunnut mistä on kyse, vaikka osaakin maahan käskyn. Huomasin myös, että kun sitten menee maahan, menee helposti ihan miten sattuu, jotenkin vinoon. Muualta kuin sivulta käskettäessä ei sitten ollut niinkään sitä "ongelmaa". Tätäkin siis pitää treenata aika paljon.

Kolmas harjoitusteema oli se onneton perusasento. Onneton siksi, että juuri kun me hemin kanssa ollaan alettu tajuta se sivulle tulo melko pienistäkin käsimerkeistä, seuraavaksi pitäisi koittaa harjoitella pienellä ympyrällä koiran takamuksen liikkeelle saamista. Se harjoitus meni jotenkin ihan ohi kummankin tajunnan :D Idean ymmärsin, mutta en mä kyllä tajua miten se koira muka alkais liikkua sillä käsiohjauksella..Hemi vaan rohmasee käteen kiinni tai alkaa makoilemaan maassa yrittäen saada namin :D Pitänee kehitellä jotain siihen, ehkä koitetaan ensin saada liikkumaan hieman peruuttaen. Toinen mitä pitänee alkaa hieman häivyttää, on se hyppiminen sivulle tullessa, kun pitäs saada nami kädestä. Siirryttäneen palkkaukseen muualta kuin kädestä ja tietenkin auttaisi myös se, jos häivyttää sen käsiohjauksen pois.

Ja yksi ärsytyksen aihe, minkä olen tainnut ihan itse aiheuttaa sallimalla hemin rohmasta namin miten sattuu! Ei ole mitenkään kiva, kun koira melkein vie sormet mukanaan namin ottaessa, oikeasti sattuu. Etenkin kun sormet alkaa olla kohmeessa viileämmissä syysilloissa.. Ja taas uusi asia mitä voitaisiin harjoitella, miten nami otetaan nätisti, jessus.


Tänään sitten ollaan hieman kokeiltu sitä maahan menoa sivulta ja sujui jo paljon paremmin kotiympäristössä kuin eilen. Sivuympyräharjoitus ei kyllä mennyt tajuntaan tänäänkään ja olipas sivulle tulonkin kanssa hieman takkuamista, johtunee eilisestä hämmennyksestä. Kyllä se tästä!