Tokossa ollaan kunnostauduttu ja treenattu päivittäin tokoa. Olen oikein tyytyväinen treeneihin, Hemi on ollut innokas, kuunnellut ja keskittynyt useinmiten erittäin hyvin. Seuraamiseen on tullut innokkuutta ja Hemi tekee selvästi enemmän töitä pitääkseen kontaktia. Maahan menoo ja seisominen "seuraamisesta" alkaa erottua Heminkin korvissa paremmin, välillä ei selkeästikään neiti kuuntele ja räiskii menemään miten sattuu, mutta pienen muistutuksen jälkeen kyllä onnistuu. Sivulta maahan meno on vähän niin ja näin, välillä menee monta hienosi putkeen ja sitten alkaa taas asento olla ihan vino tai jää vaan istumaan.. selvästi kaikken hankalin liike Hemille.

Häiriö ympäristötreeniä ajattelin ottaa tästä eteenpäin enemmän, viikko on nyt treenattu viereisessä puistossa tutussa ympäristössä. Olipa yhtenä päivänä koirakin puistossa eikä Hemi välittänyt siitä yhtään! Tänään kokeilin treenejä vilkkaamalla alueella uudessa paikassa ja hienosti meni, ei jääty haistelemaan omia eikä karattu vaikka näkyi ihmisiä ja lintuja. Paikallaan makuu sivulla sujui hyvin polkupyöräilijän ohittaessa meidät ihan vierestä.

Myöhemmin usean koiran ryhmän tullessa meitä vastaan ja mekastaessa omiaan Hemille, Hemi käveli niiden ohi pysytellen minun sivulla ja ottaen välillä jopa seuraamiskontaktia, mutta haukkuen takaisin toisille koirille! Ihan uusi juttu.. Yleensä joko raivotaan hihnakireällä silmät lukittuina kohteeseen tai ohitetaan nokkapystyssä mulkoillen, ei varsinaisesti kontaktissa minuun eikä varsinkaan haukkuen ohimennen. Hormoooonit hyrrräää..