Tuttuun tapaan maanantai-iltaan kuului tokotreenit, joista tosin meinattiin myöhästyä, kun nukahdin telkkarin ääreen ja heräsin 10 vaille kahdeksan, onneksi treenit on tuossa muutaman minuutin kävelymatkan päässä!

Ohjelmistossa oli pujottelua koirakoiden välissä, jopa aika tiukoilla väleillä ja koiraa palkittiin seuraamisesta oikeassa kohdassa. Hyvin meni, miksi se lenkeillä ei voi olla aina yhtä helppoa?! Pitäisi kai alkaa tuota seuraa käskyäkin opettaa tiiviimmin, mutta ei muista kaikkea aina... pitäisi alkaa päivittäin pitämään jotain tunnin koulutussessioita, että kaikki asiat käydään läpi ja luulen ettei se sovi hemin luonteenlaadulle, parempi pieniä pätkiä silloin tällöin.

Uusi harjoitus oli kontaktin pitäminen häiriöistä huolimatta, ja tässä ohjaaja teki kaikkea hämärää ja leikki lelulla vieressä. Maassa vedettävää lelua Hemi ei voinut vastustaa, mutta harjoitus meni hyvin, yllätyin positiivisesti ja hemi onkin hanakampi pitämään kontaktia mitä kuvittelin, bra!

Ajankuluksi otettiin paikallaan makuu harjoituksia ja mistä muistuikin mieleen, sivulta käskytettynä hemi menee vieläkin ihan vinoon.. siinä pitää käyttää käsiapuja, jos neidin haluaa suoraan. Tosin, tämän asian eteen ei olla taidettu hirveästi tehdä mitään viikon aikana...

Toinen uusi asia oli seisomisen opettaminen, Hemihän osaa sen näyttelyseisonnan (ainakin jotenkuten), mutta sehän nyt on kuitenkin hieman eriasia kuin mitä tokossa vaaditaan ja siispä aloitamme opettelemaan uutta käskyä. Näyttelyissä on seiso, tokoon ajattelin ottaa Stå. Alku harjoittelut oli melkein samanlaisia kuin näyttelyseisonnan harjoittelussa, mutta sitten siihen lisättiin liikkeestä pysähtyminen ja tietenkin siinä sivulla. Saas nähdä miten päästään tämän kanssa eteenpäin, pitänee hieman kaivella jotain lisäinfoa asiasta ja ideoita, että pääsee mahd. nopeasti pois siitä käsimerkistä, helposti tulee sitten käytettyä samoja käsimerkkejä kuin näyttelyissä ja se sitten ei ole hyvä juttu..

Lopuksi meille näytettiin miten koiralle tulisi opettaa kosketusalusta ja naksutin, joka onkin toivon mukaan helppo opettaa, kun vähän samantapaista harjoitusta ollaan tehty lelujen kanssa.

Tämän viikon treenikohteet:
Sivulta maahan meno. Tavoite: suorassa linjassa
Perusasennontreenausta käyttäen paikallaan kääntymistä, peruuttamista ja etenemistä, kontaktin vahvistamista ja lautasharjoituksen käyttämistä näissä treeneissä! Tavoite käsiapujen vähentämisessä, jos saataisin se viimeinenkin käden heilautus pois ja sen oikean paikan löytämisessä ilman sitä käsiapua. Ilman käsimerkkiä tuppaa menemään vähän minne sattuu.
Kosketusalustan opettaminen. Tavoite: koira koskee tassullaan alustaa.
Seisominen. Tavoite: Käskysanan yhdistäminen seisomiseen, siis pitää opettaa uusi käsky tokoon, näyttelyseisonnan osaa.