Nyt voi sanoa, että jotain on alkanut kolahdella paikoilleen meikäläisen pääkopassa agilityssa ja alkaa homma tosissaan hahmottua. Tänään treenit menivät parhaiten pitkään aikaan, osasin käyttää kroppaani ohjaamisessa paremmin kuin aikaisemmin ja niinhän se koirakin meni sinne minne piti. Molemmat pysyivät rauhallisina ja oli paljon vähemmän sähläämistä kuin aikaisemmin :D

Lämmiteltiin harjoittelemalla takaa kiertoa hypylle kahdella hypyllä ohjaten yhdellä kädellä. Takaakierto on aikaisemmin takkuillut, mutta nyt meni kivuttomasti, kun muisti kääntää omaa kroppaa tarpeeksi sivuun esteestä. Tässä puuttui suurin into ja Hemi haisteli maatakin matkalla, mutta kerkesinpäs itse keskittyä omaan touhuunkin ja koira liikkui oikeaan suuntaan kokoajan ;)

050409a.jpg

Rata oli aika simppeli, ei mitään suuria ansoja, mutta jotain vaivaa piti siltikin nähdä, että koira menee radan oikein ja itse pysyy mukana.

rata050409b.jpg

Aloitusta (1-3) treenattiin kahdella tekniikalla. 1. tavassa koira meni takaakierrolla 2 esteen ja siitä valssilla renkaalle. Toinen tapa oli mennä itse 2 esteelle suorituspuolelle valmiiksi ja siitä vietiin koira 2:lle ja renkaalle. Molemmat sujui, 1. tavassa haaste oli ettei jäänyt valssaamaan koiran tielle ja pyörähti tarpeeksi nopeasti. Toisessa tavassa jouduin itse hakemaan kohtaa, missä otan koiran vastaan 2 esteelle ja saan sen sitten esteen yli.

Päästyämme alussa vauhtiin homma meni sulavasti muurille asti. Muurilla vien koiraa väkisin liian pitkälle, jolloin itselle tuli kauhea kiire keretä valssata pituudelle ja siitä vielä ohjata hypylle. Itse ensin suunnittelin, että kerkeisin parhaiten, kun käskyttäisin koiran pussilta muurille ja pinkaseisin siitä pituuden taakse odottamaan, mutta eipä se onnistunutkaan, kun eihän se koira sieltä pussista nää muuria tarpeeksi ajoissa ja alkaa epäröimään.. Parempi olikin valssata heti muurin jälkeen. Siinä ei sitten kuitenkaan päästy ihan täydelliseen suoritukseen, kun vaan jäin jälkeen tai edistin liikaa.. No koira saatiin kuitenkin menemään aina sen muurin yli :D

Pituudelta löytyi hyppy hyvin ja onnistui takaaohjauskin! Hypyltä renkaalle, oli jotain sählinkiä, kun Hemi vaan taas yritti suorittaa sitä väärästä raosta. Piti pistää numerotötterö reiän eteen ja taas homma sujui oikein hyvin. :)

Erikseen otettiin myös A, keinu ja kepit. Keinu sujui taas perinteisen hyvin, tosin hihnan kanssa otettiin vieläkin.. pitäisi joku kerta muistaa testata ilman hihnaa. Kepeillä ei Hemin keskittymiskyky oikein tuntunut enää riittävän.. touhotti hieman omiaan.