Päästiin vihdoin ja viimein ryhmän treeneihin osallistumaan. Sattuipa sitten mukavasti, että vuorossa oli vieläpä ratatreenit. Ohessa jonkinmoinen ratapiirros, etäisyyksiä siitä nyt ei kannata sihtailla, mutta kuiteskin.

Photobucket

Mielestäni treenit meni tosi hyvin meidän tasoon nähden ja siihen nähden, että miten me ollaan hemin kanssa kahdestaan veivattu agilitya. Kuulemma ohjauksessa näkyy minun yksintreenailu, etenkin itsenäisessä ratasuunnittelussa, mutta mikäs ihme se nyt sitten on :D

Hemi irtosi kerrankin hyvin esteille, jopa liian hyvin, kun ei meinannut perässä pysyä. Rengas radalla ei sujunut ollenkaan sujuvasti, piti aina ohjata uudestaan.. keppeillekin sujahdus oli melkoista hapuilua, kun koira kerkesi karata pussista liian eteen, josta seurasi, että Hemillä tuli niitä ylimääräisiä kieppejä siinä kepin luona.. mutta esteiden välistä veto 2. ja 3. aidan kohdalla onnistui hyvin, sekä takaa kierrot, joita harjoiteltiin ensin erikseen ja sitten esteellä 6, jei!

Ohjaaja piti Hemiä epävarmana putkella, mitä se ei nyt ole minun mielestä, kun Hemi jossain vaiheessa alkoi epäröidä putkella ja ei juossutkaan läpi, vaan kurkkasi samasta päästä ulos. Ohjaaja kehoitti kaartamaan laajemmassa kulmassa putkelle, ettei oma vauhti töksähdä, mikä oli hyvä huomio, mulla se vauhti töksähtelee useinkin.. suurempia kaarroksia siis radalla. Toinen minkä itse huomasin, että omaa kehonkäyttöä tulee selkeyttää ja näyttää myös sillä rintakehän suunnalla minne mennään, eikä vain huitoa kädellä.

Otettiinpas sitten erikseen puomia, rehellisesti sanottuna minä en ymmärrä miksi siellä jankataan kontakteja vielä hihnan kanssa, osaahan ne varmaan kaikki koirat mennä niitä, ainakin Hemi. Se hihnalla stoppaaminen vaan häiritsee koiraa ja saa sen menettämään tasapainon, kun toinen kiskoo hihnan päästä ennekuin koira oli valmis pysähtymään.. Itseasiassa ajattelin ottaa kontakteille kosketusalustan käyttöön, tartte niillä nameilla siinä pelleillä ja jäädä niitä nuuskimaan ja ihmettelemään onko niitä lisääkin jossain, kunhan saisin naksuteltua sen kosketusalustan melko varmaksi.