Tänään otin Hemin kanssa pidemmästä aikaa "kunnon" tokotreenit puistossa ja otimpa pallon mukaan palkaksi namien lisäksi ja taisi olla nappi valinta. Innoissaan telmusi pallon kanssa. Sai taas taiteilla Hemin mielenkiinnon ja kärsivällisyyden kanssa ja pallo oli kyllä hyvä mielnekiintoine palkka.

Paikallaan seisominen on paremmalla mallilla kuin kuvittelinkaan, hyvin jää seisomaan seurannasta, tosin saisi toimia vähän hienovaraisemmalla käskyttämisellä. Maahan meno nopeasti tuottaa edelleen vaikeuksia, siinä Hemi epäröi aika paljon ja helposti istuu ennen kuin menee maahan. Kuitenkin kun maahan menee, malttaa yleensä olla paikoillaan eikä lähde hiippailemaan perään.

Seuraamisessa helposti heltiää kontakti vieraammissa ympäristöissä ja sisällä treenatessa epäröi seuraamista. Vaikka liike on useimmiten vaikuttanut menevän onnistuneesti ja olevan hallussa, on siellä jossain jotain korjattavaa. Eikä ne käännökset toimi vieläkään, mä en vaan vissiin osaa. Sitten se perusasento on viime aikoina ollut useimmiten vähän sinne päin...

Hauska, huomasin tänään, että Hemi on oikeasti oppinut pesurutiinit. Seisoo kiltisti suihkuteltavana ja suihkuttelun loputtua siirtyy itse pyyhkeen päälle seisomaan kuivattavaksi sekä poistuu paikalta rauhallisesti oven avattua.

Hemi on myös oppinut uusien asukkaiden myötä pyytämään ihmistä mukaan katsomaan gerbiilejä, jotta ihminen nostaisi sen syliin, jotta Hemi näkisi gerbiilit paremmin ja lähempää.. Päivisin ei edes hirveästi tunnut välittävän gerbuista, mutta illalla tuntuu välillä stressaavan niistä ja kyttää niitä. Pitäisi selvittää mikä sen laukaisee hössöttämisen laukaisee. Jospa Hemi tottuisi piakkoin..